miercuri, 4 noiembrie 2009

Recomandările Ministerului Sănătăţii vs părerea mea despre gripa porcină

Gripa AH1N1 îmbolnăveşte din ce în ce mai mulţi români, în ultimele 72 de ore au fost confirmate 128 de noi cazuri în toată ţara. Ministerul Sănătăţii şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii atenţionează populaţia să respecte recomandările medicilor cu privire la gripa nouă.
- Nasul şi gura vor fi acoperite cu batista personală în timpul strănutului sau al tuşitului.
- Batistele personale nu se împrumută.
- Mâna nu va fi dusă la ochi sau la gură decât după ce a fost spălată cu apă şi săpun.
- Se vor evita pe cât posibil aglomeraţiile.
- Se va evita contactul apropiat cu persoane care prezintă semne clinice evidente de afecţiuni acute respiratorii (febră, tuse, strănut, ochii congestionaţi etc.).
- Persoanele care prezintă simptome asemănătoare gripei se vor izola de restul familiei şi se vor prezenta la medicul de familie pentru stabilirea diagnosticului şi a conduitei terapeutice.
Medicamentaţia pentru tratarea gripei noi va fi administrată numai de medic, Ministerul Sănătăţii avertizează că populaţia să nu se trateze singură ci sa se prezinte la medic.
Elevii, studenţii şi profesorii care prezintă simptome de îmbolnăvire cu virusul gripal de tip A/H1N1 trebuie să stea acasă, recomandă Organizaţia Mondială a Sănătăţii. În caz că într-o regiune se constată un număr mare de îmbolnăviri, şcolile ar trebui închise pentru a limita răspandirea bolii, recomandă OMS. Şcolile trebuie însă să promoveze igiena respiratorie şi a mâinilor şi să pună la dispoziţie spaţii pentru izolarea elevilor care prezintă simptome de îmbolnăvire, recomandă Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
Simptomele infecţiei cu virusul gripal A/H1N1 sunt asemănătoare cu cele ale virozelor respiratorii: rinoree, jena în gât, febră de peste 37 grade, stare generală proastă.
=>Părerea mea este una mai scurtă! Tot ce se spune prin mass-media este oarecum adevărat. Acest virus este într-adevăr foarte periculos şi este de preferat să ne ferim pe cât posibil de aglomeraţii sau de persoanele care prezintă astfel de simptome,însă....haide-ţi să fim serioşi... nu poţi să stai închis în casă de frica acestui virus, sau să o iei la fuga din calea tuturor celor care prezintă simptome de gripă. Tot ce putem face practic noi este ca în viaţa de zi cu zi să mâncăm sănătos, să luăm şi nişte vitamine care să ajute sistemul imunitar al organismului şi să sperăm că nu vom fi atât de ghinionişticontactăm acest virus. Bineînţeles că nu trebuie să fim inconştienţi ca în zonele de risc maxim, ca de exemplu un spital, să fim nepăsători; se poate folosi cu uşurinţă o mască medicală de protecţie care să ne ferească de acest lucru fără să ne gândim la estetic când nu este cazul. Chiar am văzut multe persoane în zona spitalului purtând astfel de măşti şi m-am bucurat să văd că este luată în serios această gripă în ciuda celor care nu vor să dea crezare avertismentelor serioase din toate mediile informative.
În concluzie, o alimentaţie care să întărească sistemul imunitar şi/sau vitamine, precum şi o protecţie atunci când este cazul este tot ce putem face până la apariţia unui medicament sau vaccin impotriva acestei gripe.

Niciun comentariu: