miercuri, 4 noiembrie 2009

Bine v-am regăsit!

Bine v-am regăsit! Am luat o pauză mai lungă şi nu am mai postat nimic din două motive: unul este acela că am avut mari probleme cu calculatorul şi nu am mai avut acces la internet şi al doilea este că intenţionam să renunţ deoarece am considerat că nu am suficient timp să mă ocup de el. Însă m-am răzgândit, voi continua şi în plus pe blog se vor regăsi şi postări mai puţin medicale,însă având stransă legătură cu Medicina şi anume voi posta şi întâmplări din viaţa de student la Medicină,asta ca un ajutor în luarea unei decizii pentru cei care au de gând să încerce... Prin urmare voi încerca să fac în aşa fel încât numele pe care l-am dat blogului să fie unul în adevăratul sens al cuvântului şi anume un jurnal al unei studente la Medicină.
Voi incepe prin a vă povesti o întamplare mai neobişnuită prin care am trecut astăzi la facultate. Cu toate că sunt studentă în anul II, nu mi-a trecut niciodată prin minte cum ar fi dacă într-o zi, cineva va suna şi va spune că în clădirea Universităţii de Medicină şi Farmacie din Craiova este amplasată o bombă care în scurt timp va exploda... Însă uite un lucru obişnuit deja în viaţa unui medicinist : niciodată să nu spui niciodată! Astăzi prin urmare am avut ocazia să văd cum este. Eram la jumatatea unui curs de 3 ore care se anunţa destul de placut fiind vorba despre interpretarea unui EKG, când pe uşă a intrat, fără să bată(interpretarea o las pentru voi), un domn de la Poliţia Română care a "rugat-o" pe doamna profesoară(care defapt este doctoră,însă se pare că pentru unii oameni,atunci când intră într-o facultate de medicină este greu de dedus acest lucru) să iasă o secundă la uşă. Bineînţeles că doamna doctoră a fost uimită la vederea organului de politie şi nu a mai stat pe gânduri,a ieşit scuzându-se. S-a întors după doar 30 de secunde,puţin mai palidă decât ieşise... Ne-a spus să ne păstram calmul, să ne strângem lucrurile în linişte şi în deplină ordine şi să ieşim în afara facultăţii cât mai repede deoarece a fost primit un apel prin care s-a făcut o ameninţare cu bombă. Am urmat întru totul indicaţiile domnei doctor şi când am ieşit afară am vrut să cerem mai multe detalii domnilor poliţişti care foarte draguţi ne-au spus cu zâmbetul pe buze că putem merge acasă pentru că probabil până mâine dimineaţă nu va intra nimeni în facultate. Partea mai puţin plăcută pentru colegii care veniseră cu maşina a fost că a trebuit să plece fără ea deoarece domnii poliţişti nu i-au lăsat să le ia din parcare... Pentru noi a fost oarecum comic momentul, deoarece toata lumea ştia că este cel mai probabil să fie doar o farsă şi glumeţi cum suntem de obicei am început să facem speculaţii cu privire la persoana care a facut această ameninţare : să fie oare un student care nu a avut timp să înveţe pentru seminar sau poate un student care nu a dorit să vină astăzi la cursuri din cauza vremii??? Asta momentan va rămâne o enigmă, însă sunt convinsă că nu şi pentru poliţie... Să tot mergi la facultate în zile ca aceasta, nu?:))

2 comentarii:

Anonim spunea...

Bine-ai revenit,draga Anca!!
Ma bucur sa te gasesc si sa te citesc! Referitor la incidentul de care zici...asa e uzanta,nu se stie niciodata ce poate fi - gluma sau nu! As vrea sa te intreb ce parere ai despre gripa asta noua?!
In mediul in care inveti,ce pareri plutesc? Te-ai pus la adapost cu vreun remediu bun?
Mersi frumos pt bunatatea de a-mi raspunde!
Seara frumoasa iti doresc!

L'automne

Anca spunea...

Multumesc L'automne pentru rabdarea de a citi:) Iti marturisesc ca pentru o secunda m-am gandit si la reversul medaliei,ce s-ar fi putut intampla daca era adevarat amenintarea cu bomba si normal ca m-am cutremurat,insa cum in zilele noastre astfel de "glume" sunt destul de dese era cu usurinta de dedus ca si in acest caz este o gluma...
cat despre noua gripa...permite-mi te rog sa pun chiar pe blog cate ceva despre asta:)