duminică, 22 februarie 2009

Antistres si sedative


Ritmul rapid de dezvoltare a epocii moderne atrage deupa sine o sumedenie de probleme. in permanenta trebuie sa facem fata unei multitudini de situatii, peste tot, si la serviciu si acasa,apar probleme si suntem vesnic in criza de timp. Chiar si cand dorim sa ne delectam si ne asezam in fata televizorului, riscul sa fim stresati este imens, mai ales urmarind prograbele de stiri.
Majoritatea oamenilor sunt in permanenta incordati si, cand au senzatia ca "plesnesc", apeleaza la calmante. Este ingrijorator faptul ca, in ultimul timp, s-a marit enorm consumul de calmante si antidepresive, iar in multe cazuri, acestea au cauzat dependenta si efecte secundare(dureri de cap dimineata etc.). Alternand calmante, somnifere si energizante, se "biciueste" sistemul nervos, se distruge ficatul, metabolismul si, in cele din urma, intreg organism.
Preparatele naturale sunt singurul remediu impotriva stresului, impotriva dependentei de somnifere. In general, in preparatele traditionale se folosesc aminoacizi si vitamina B6.
Cel mai indicat aminoacid pentru combaterea anxietatii si a stariloo depresive este L-tirozina. Aceasta participa la producerea substantelor ce fac posibila traversarea starilor de criza(epinefrita, neropinefrita si dopamina). L-tirozina contribuie si la functionarea normala a glandei tiroide, suprarenale si hipofizei.
Deseori se utilizeaza in acest scop si L-taurina. Aceasta are un rol important in stimularea activitatii sistemului nervos central si a muschilor inimii, avand si proprietati antispastice.
Acidul gama-aminobutiric contribuie la cresterea nivelului de serotonina din organism, influentand astfel dispozitia psihica si somnul.
Vitamina B6 face ca acesti aminoacizi sa-si exercite efectele in cele mai bune conditii,fiind un somnifer natural.
ATENTIE! Produsele naturale antistres au avantajul ca nu provoaca dependenta, iar in ziua urmatoare nu se resimte deloc efectul acestora.

Niciun comentariu: