joi, 26 februarie 2009

Cura rapida de primavara

Va propun un regim de slabire care a fost publicat cu mai multi ani in urma intr-o revista elvetiana si promite pierderea unui kilogram pe zi, fara sa ne condamne la infometare. Noutatea pe care o aduce: macati pe saturate, dar un singur aliment pe zi. Deci: luni - zi de sucuri, marti - zi de cartofi, miercuri - orez, joi - fructe proaspete, vineri - paste, sambata - legume, duminica - tot ce vreti.

Luni - sucuri(spala grasimile)
Dimineata, la pranz si seara se consuma sucuri de fructe si legume in cantitate de 1,5 l(600 calorii). E bine sa le beti proaspete. Sucurile pot fi amestecate dupa dorinta. Recomandabile sunt urmatoarele cocteiluri: o portocala si un grapefruit stoarse in acelasi pahar, amestecate cu 2 lingurite suc de lamaie - aduc multa vitamina C; 100 ml suc de sfecla rosie amestecat cu 100 ml suc de telina, in care adaugati o lingurita de otet de mere - reglementeaza digestia; 300 g castraveti + o lingurita patrunjel tocat se baga in centrifuga si se amesteca apoi cu 100 ml suc de rosii si o lingurita suc de lamaie - dau senzatia de satietate; 200 ml suc de morcovi + 100 ml suc de mere - aduc multa vitamina A. In plus, apa minerala, ceai de plante si fructe la discretie.

Marti - cartofi(aduc putere)
Fierbeti 1 kg de cartofi (700 calorii) timp de 20 de minute. Curatati-i de coaja si pregatiti-i astfel: salata - taiati-i rondele si amestecati-i doar cu suc de lamaie; piure: zdrobiti cartofii, amestecati-i cu 3 linguri de lapte si patrunjel tocat; supa pasata: se fierb cartofii si se trec prin sita cu lichid cu tot. Peste zi - ceai de plante.

Miercuri - orez(elimina toxinele)
Din 200 g de orez uscat(800 calorii) se obtin 600 g orez fiert. Se fierbe orezul in apa fara sare, timp de 30 de minute. Se scurge, se imparte in 5 portii. Ideal ar fi ca portiile sa se manance ca atare, dar daca vi se pare un meniu greu, se pot adauga peste orez o lingura suc de portocala sau grapefruit, 5 linguri suc de rosii. Aveti voie sa beti 2,5 l apa minerala sau ceai de plante. Dimineata, cafea fara zahar. Orezul contine vitaminele B, E si saruri minerale: fier, magneziu, potasiu, care ajuta la deshidratare.

Joi - fructe(enzimele continute activeaza metabolismul)
Mic dejun: o delie de paine prajita sau graham + o felie de friptura rece sau branza uscata + un fruct. Aveti voie sa mancati, in total, 1,250 kg fructe(600 calorii), cu exceptia bananelor. Le puteti consuma crude sau sub forma de salate fara zahar, doar cu suc de portocale. Aveti voie sa beti pana la 2 l apa minerala si cafeaua sau ceaiul de dimineata fara zahar.

Vineri - paste(dau senzatia de satietate)
Pastele fainoase va aduc 850 calorii. Micul dejun: o felie de paine prajita sau graham, cu un strat subtire de unt, un ou tare. Pranz: fierbeti 150 g macarone sau alte paste in apa cu sare, timp de 10 minute. Din 150 g paste uscate se obtin 450-500 g paste fierte. Iata cum puteti sa le preparati: 150 g paste fierte se amesteca cu marar si patrunjel tocat si o lingurita cu varf(30 g) branza uscata rasa; 150 g paste fierte se amesteca cu un fir de usturoi verde tocat; 150 g paste fierte se amesteca cu o rosie taiata marunt si patrunjel tocat. Aveti voie 2 l lichid si cafeaua de dimineata fara zahar.
Sambata - legume(care aduc circa 600 calorii)
Micul dejun: 1 felie graham + 1 ou fiert tare + o cafea fara zahar. Cumparati legume care va plac(1 kg). Le puteti consuma crude sau fierte, combinate cu suc de lamaie sau otet de mere. La o masa, se mai poate consuma un ou(in afara de cel de dimineata) sau 60 g branza dulce. Peste zi, 1,5 l apa minerala.

Duminica - "banchet"(drept rasplata)
Micul dejun: sandviciuri cu branza si rosii - 2 felii paine parjita, unse cu un strat subtire de unt, si cate o feliuta de branza si rosii deasupra, cafea sau ceai fara zahar. Pranzul - gratar cu salata de cartofi si telina. Se frig 100 g carne de vita sau pasare si se serveste cu 500 g telina, fiarta in apa cu sare, timp de 10 minute si 125 g de cartofi fierti in coaja. Cina - salata din 100 g piept de pui, o salata verde, 1 fir de ceapa verde, 3 rosii, 1 ardei- toate taiate marunt, peste care se adauga 1 lingurita ulei si otet de mere. E voie si o felie de paine prajita. Desert - intre mese cate un fruct. In rest, apa minerala la discretie.

Niciun comentariu: