miercuri, 25 februarie 2009

"Amurg" de Stephenie Meyer

Cu ceva timp in urma am postat pe blog trailer-ul povestii de iubire dintre un vampir si o adolescenta de 17 ani, Twilight. Insa am citit pe mai multe forumuri si multe persoane care au citit cartea dupa care este facut acest film sustineau ca ar fi mult mai frumoasa cartea decat filmul. Nu m-am putut abtine sa nu caut aceasta carte si am fost foarte surprinsa la biblioteca atunci cand mi s-a spus ca aceasta carte este extrem de cautata si ca nu o au decat la raft,adica la sala de lectura si nu la imprumut acasa. Am mers la sala indemnata de curiozitate si am inceput sa citesc. Si surpriza...am citit pe nerasuflate primele capitole si am realizat ca este intr-adevar o carte exceptionala. In acest moment sunt la capitolul 8 si astept cu nerabdare sa merg din nou la sala de lectura sa citesc in continuare. Am extras insa pana acum cateva paragrafe care mi-au placut si le postez si pentru voi.

"De trei lucruri eram absolut sigura. Primul, Edward era vampir. Al doilea, o parte din el- si nu stiam cat de puternica era acea parte- era insetata dupa sangele meu. Si al treilea, eram neconditionat si irevocabil indragostita de el."

"Uneori il priveam, incapabila sa ma abtin, desi de la distanta, la cantina sau in parcare. Ii priveam ochii aurii devenind tot mai negri zi dupa zi. Dar la ore nici eu nu dadeam vreun semn ca exista, la fel cum facea si el cu mine. Eram nefericita. Iar visele continuau sa apara."

"Edward se uita fix la mine, curios, cu acelasi sentiment familiar de frustrare in ochii negri, acum mai clar decat de obicei.
I-am intors privirea, asteptandu-ma sa intoarca repede capul in alta parte. Dar in loc sa faca asta, continua sa se uite cu o intensitate cercetatoare in ochii mei. Nu se punea problema sa intorc eu capul. Mainile incepura sa imi tremure."

"Nu-mi venea sa cred ce avalansa de emotie pulsa prin mine si asta doar pentru ca se intamplase sa ma priveasca pentru prima data in sase saptamani."

"M-am uitat urat la fata lui perfecta. Ochii ii erau astazi luminosi din nou, o culoare aurie si adanca precum mierea. Apoi a trebuit sa cobor privirea, pentru a-mi aduna gandurile, acum amestecate."

"M-am saturat sa incerc sa stau departe de tine, Bella."

"M-am asezat automat, privindu-l cu precautie. Inca zambea. Era greu de crezut ca cineva atat de frumos putea fi real. Imi era teama ca ar putea sa dispara brusc intr-un norisor de fum, iar eu ma voi trezi."

"Acel zambet strengar care imi taia rasuflarea aparu din nou."

"[...]inclinandu-si usor capul intr-o parte cu un zambet socant de seducator."

"Se uita in jos, apoi ma privi pe sub genele lungi si negre, cu ochii lui caprui arzandu-ma."

"Vocea lui era ca mierea topita. Puteam sa imi imiaginez numai cat de coplesitori trebuiau sa fie ochii lui."

Promit ca voi reveni cu citate pe parcurs ce voi citi din carte.

3 comentarii:

Anonim spunea...

am citit si eu amurg...si luna noua si doar ce am terminat eclipsa...cartile sunt superbe...eu m-am indragostit de povestea lor. in 3 zile am terminat primele 2 carti si in 2 zile a 3-a .Luna noua e mult mai frumoasa ca Amurg, am plans cand am citit-o e f trista, desi mai toata lumea spune ca eclipsa e cea mai frumoasa din toate nu mi s-a parut chiar asa, tot luna noua e preferata mea pana apare si zori de zi :P. trebuie neaparat sa citesti luna noua si eclipsa ,eu pana nu le-am citit nu le-am lasat din mana.:)spor la citit!

Anonim spunea...

super cartile am citi numai amurg da e super faina....luna noua trebe sa citesc de acum...am citi un rezumat de la luna noua si e super..dar cam trista..:((=((

Laura spunea...

Salut...nu ştiu dacă aici ar trebui să scriu dar nu fac aşa des asta, deci :) : în primul rînd vreau să·ţi mulţumesc că m·ai scăpat de la multe search·uri p Google ca să găsesc citatele din Twilight în română [având în vedere că sunt cam praf la engleză :D ...].
Eu am un fel de agendă în care îmi scriu toate carţile citite si citatele preferate deci îţi sunt extrem de recunoscătoare.

În al 2·lea rând vroiam să·ţi zic că îmi place foarte mult cum scrii si... aş vrea să te întreb despre ce bibliotecă este vorba şi dacă este din Bucureşti [probabil scrie pe undeva dar acum ar trebui să·mi învăţ ptr teza d mâine şi mă cam grăbesc :)) ]

Aa şi încă cv referitor la muzică...îmi plac foarte mult ambele playlist·uri, drăguţe gusturile tale muzicale ^^. O să revin să·l ascult si să citesc totul cu calm într·o noaptea care să nu fie albă datorită tocelii pt teze :). Sper să·mi răspunzi curând dacă o să ai timp/chef şi... take care :).