sâmbătă, 28 februarie 2009

Remedii contra gripei

Maghiranul
Se administreaza sub forma de infuzie: la o cana de apa clocotita se pun intre o lingurita si jumatate si patru lingurite de pulbere de maghiran; se lasa vasul acoperit 15-20 de minute, dupa care se strecoara. Indulcit cu miere, ceaiul se bea intotdeauna fierbinte. La 10-15 minute vom transpira, eliminand din abundenta toxine, in timp ce sinusurile si caile respiratorii superioare se vor decongestiona. In fazade coctiune, inainte de declansarea bolii, se bea cate o cana de ceai la 20-40 de minute, timp de cateva ore. In cazul cand gripa s-a declansat, ceaiul se va bea numai in afara perioadelor de febra, cu aceeasi frecventa, timp de o zi.
Atentie: in magazine maghiranul poate fi prezentat sub forma de condiment si nu ca planta medicinala. Uneori poarta denumirea comerciala de majoran.

Tratamentul cu apa si usturoi
Se macina(prin masina de tocat carne) sau se zdrobesc(cu aparatul de facut mujdei) 6-8 capatani de usturoi, se aseaza intr-un borcan, peste care se toarna un litru de apa rece(de la chiuveta) si se amesteca. Pentru a diminua gustul si mirosul usturoiului, se mai pun doua linguri cu frunze de patrunjel fin tocate. Dupa cel putin sase ore, maceratul poate fi consumat dupa cum urmeaza: se beau zilnic(pana se termina cantitatea din borcan) 5-10 linguri sau inghitituri din maceratul strecurat.
Atentie: maceratul se strecoara pe masura ce este consumat, in rest fiind tinut in frigider. Se recomanda ca presoanelor afectate de gripa sa li se faca si frectii cu macerat(dar caldut) pe spate sau pe maini(pentru care se va prepara alt litru de macerat).
Celor care nu suporta usturoiul intern, li se pot face frectii si li se pot pune comprese pe talpile picioarelor(maceratul sa fie caldut). Daca gripa este insotita de frisoane si de febra, in urma tratamentului frisoanele dispar in cateva ore, iar temperatura corpului revine la normal in una-doua zile.
Usturoiul si mai ales maceratul de usturoi sunt eficiente si in prevenirea sau combaterea altor boli specifice iernii, precum: puseele reumatice, infectiile renale, cistitele, durerile de pipt si de cap de la frig, infectii ale ochilor, nasului si gatului etc.
Ne protejam sanatatea daca mancam de doua-trei ori pe saptamana cel putin 3-4 catei de usturoi(numai daca organismul il tolereaza).
Tratamentul descris a fost tedtat pe mai multe persoane care s-au redresat uimitor de repede cu ajutorul maceratului de usturoi.

Uleiul de sunatoare
Planta cruda sau uscata se toaca marunt si se umple cu ea o sticla, in care se adauga apoi ulei de floarea-soarelui. Sticla se pune langa soba sau o alta sursa de caldura si se lasa la macerat. Daca s-a folosit planta crda, ne dam seama cand este gata preparatul dupa faptul ca face floare; daca s-a folosit planta uscata, uleiul trebuie gustat din cand in cand: atunci cand este gata, va avea un gust de tanin(astrigent) si culoarea rosiatica.
Acest ulei se aplica pe piele in caz de alergie, arsuri(inclusiv solare), eczeme, iritatii etc. O lingura luata pe stomacul gol din acest ulei este utila in cazuri de fiere lenesa, de pietre la vezica biliara, precum si in cazul durerilor de cap care apar la persoanele care au probleme biliare.

Plante, esente antiseptice
Inca din antichitate se stie ca miresmele ne influenteaza comportamentul si starea de spirit, ne relaxeaza sau ne energizeaza. Cercetarile moderne au dovedit ca aromele ne pot ajuta sa ne imbunatatim starea de sanatate.
Cel mai simplu si natural mod in care putem beneficia de virtutile curative si calmante ale aromelor este utilizarea esentelor volatile, extrase din tulpina plantelor, flori, copaci, fructe, seminte.
Exista deja mai mult de 150 de uleiuri esentiale, fiecare avand parfum si proprietati terapeutice aparte: antiseptice, antiinflamatorii, decongestionante, calmante, antidepresive, tonifiante... Prin combinarea a doua sau mai multe esente se obtin nu doar o aroma unica, ci si efecte terapeutice mai puternice.

Un comentariu:

Remedii gripa spunea...

Alte remedii simple pentru gripa puteti citi aici: http://www.bendo.ro/remedii-pentru-gripa/